Sari la conținut Salt la bara laterală stângă Salt la bara laterală dreaptă Salt la Footer

Schimb de experienta la Gradinita P.P. Periam

Amintind faptul că profesia de educatoare este nobilă, dificilă dar și plăcută, umilă și mândră, exigentă și liberă, o valoare în sine, în care mediocritatea nu este permisă, în care a ști nu înseamnă nimic dacă nu poți să împărtășești și altora ,pornim într-o minunată expediție în care bucuria de a învăța aduce împreună profesorul reflexiv, copilul implicat și părintele ancoră. ( Scrisoarea metodică pentru înv. preșc. 2013-2014).

Pornind de la punctele de reflecție din scrisoarea metodică, în mintea creativă a d-nei profesor Klein Edit a încolțit ideea de a porni într-o expediție în care să le ofere preșcolarilor din grupa mare posibilitatea de a experimenta bucuria de a învăța într-un mediu care să le ofere libertatea de a explora și în care să fie implicați și părinții preșcolarilor. Astfel în data de 03. aprilie 2014 la noi în grădiniță a avut loc un schimb de experiență în cadrul căruia s-a desfășurat lecția demonstrativă cu tema zilei ,, Expediție în natură” susținută de d-na profesor Klein Edith .

A fost o activitate integrată de consolidare de priceperi și deprinderi de tip Outdoor din cadrul temei anuale de studiu „Ce și cum vreau să fiu?”, la care au asistat douăzeci și șapte de educatoare din zona Sânnicolau Mare ,coordonate de d-na metodist profesor Veszele Gianina și părinți ai preșcolarilor din grupa mare care au participat la activitate.

Lucrările schimbului de experiență au fost bazate pe tema ,,Educația pentru schimbare și valențele ei în societatea cunoașterii”.

Autor: Bobu Daniela

Atașamente

Sari la conținut