Sari la conținut Salt la bara laterală stângă Salt la bara laterală dreaptă Salt la Footer

Buletin avertizare dăunători

Conditiile climatice din ultimele zile au favorizat aparitia si dezvoltarea daunatorului/bolii la :toate specile de pomi fructiferi,arbusti recomandam folosirea unui insecticid omologat pentru combaterea daunatorilor care ierneaza in diferite stadii pe ramuri,pe scoarta si crapaturile ei.

 Folositi produsul : CONFIDOR OIL SC 004=1,5% sau alt produs similar omologat Perioada optima de tratament :in perioada de repaus vegetativ.

Tratamentul se va executa pe timp linistit ,fara vant sau precipitatii

-Ase citi cu atentie eticheta produselor ce urmeaza a fi utilizate

-La prepararea solutiei se vor respecta dozele sau concentratiile recomandate

-A se respecta cu strictete normele de lucru cu produse de uz fitosanitar ,pe cele de securitate a muncii,de protectie a albinelor si a animalelor Se vor respecta prevederile legale ale Ord.nr.45/1991 al MAA 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor 68/05.02.1992,al Ministerului Mediului 15.b/3404/1991 al departamentului pentru administratie locala si 127/1991 al Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania privind unele masuri pentru protectia familiilor de albine impotriva intoxicatiilor cu pesticide mai ales in perioada de inflorire.

1.Sa utilizeze numai produse de protectie a plantelor omologate de Comisia Nationala de Omologare a Produselor de Protectie a Plantelor,care se regasesc in baza de date PEST-EXPERT.(www.madr.ro)

2.Sa utilizeze produsele de protectie a plantelor doar in scopul pentru care acestea au fost omologate si numai in conformitate cu instructiunile de utilizare .

3.Produsele de protectie a plantelor clasificate ca foarte toxice (T+) si toxice (T) vor fi utilizate numai de persoanele juridice care detin autorizatie pentru utilizarea acestor produse,emisa de unitatea fitosanitara in raza teritoriala in care isi desfasoara activitatea.

4.Sa nu aplice tratamente cu produse de protectie a plantelor in zonele de protectie a resurselor de apa ,in zonele de protectie sanitara si ecologica,precum si in alte zone protejate stabilite in conditiile legii.

5.Sa respecte conditiile de depozitare ,manipulare si utilizare a produselor de protectie a plantelor in exploatatiile agricole ,asa cum sunt prevazute la cap.VI pct.6.3-6.6 din Codul de bune practici in ferma,aprobat prin Ordinul MMGA nr.1.234/2006

6.Sa pastreze o perioada de cel putin 3 ani documentele de evidenta contabila a produselor de protectie a plantelor depozitate si utilizate in exploatatie ,precum si Registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protectie a plantelor

Sari la conținut