Sari la conținut Salt la bara laterală stângă Salt la bara laterală dreaptă Salt la Footer

Comunicat pentru toţi producătorii agricoli din localitatea Periam (actualizare)

În cadrul compartimentului agricol, al Primăriei Comunei Periam, jud. Timiş, referitor la Legea nr.145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementatre a pieţei din sectorul agricol, vă aducem la cunoştinţă faptul că în locul Carnetelor de producător, se vor elibera ATESTATE DE PRODUCĂTOR, împreună cu Carnetele de comercializare, pentru fiecare producător agricol, în urma unei cereri efectuate de solicitant şi pe care se vor înscrie toate produsele de origine vegetală cât şi animală.

 

Menţionăm faptul că ,, Atestatul de producător” nu se eliberează de către instituţia Primăriei Comunei Periam, decât numai în condiţiile Legii astfel încât Primarii trebuie să deţină şi AVIZUL CONSULTATIV al unei asociaţii (structuri) profesionale a agricultorilor prin care se propune eliberarea acestor atestate.

În cazul în care la Primării nu se înregistrează o asemenea structură profesională asociativă şi care să îndeplinească condiţiile stabilite de art. 4. alin (3) din Legea nr. 145/2014, emiterea avizelor consultative se va face de către entităţi din subordinea sau coordonarea Ministerului Agriculturii sau a Consiliului Judeţean. Pentru a veni în sprijinul agricultorilor din judeţul Timiş care solicită eliberarea atestatelor de producător, vă propunem ca avizele consultative să fie eliberate de specialişti în domeniul agricol de la Camera Agricolă de pe lângă Consiliul Judeţean Timiş.

Pentru acest motiv, toţi producătorii agricoli de pe raza localităţii Periam, jud. Timiş, sunt rugaţi să depună o cerere în cadrul Biroului Agricol al Primăriei Periam, în vederea obţinerii Atestatului de producător şi cu această cerere să se deplaseze la Camera Agricolă din localitatea Biled, la D-na inspector Miron Clara, pentru a obţine Atestatul Consultativ, în urma obţinerii acestuia, se va elibera Atestatul şi carnetul de producător al solicitantului.

Telefon D-na Miron Clara 0256/377001 Primăria Comunei Biled

Sari la conținut