Sari la conținut Salt la bara laterală stângă Salt la bara laterală dreaptă Salt la Footer

Turism si ecologie

Turism la Periam Port

Actual, Periam Port s-a transformat într-un sat de vacanţă, fiind zona de agrement a comunei şi a localităţilor din jur. Până în 1989 avea construite un număr de 46 locuinţe. După anul 1990, Primăria comunei a atribuit parcele în vederea construirii caselor de vacanţă. Zona Periam Port a fost inclusă în anul 2005 în Parcul Natural Lunca Mureşului şi face parte din Ariile Natura 2000.

În anul 2012 s-a finalizat implementarea proiectului transfrontalier „Ecoturul Mureşului inferior între Periam Port şi Mako” în parteneriat cu Primăria oraşului Mako (Ungaria), finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013.

În cadrul proiectului s-au achiziţionat canoe de tură, biciclete şi echipament de drumeţie şi campare pentru a realiza ture ecoturistice în zona Periam Port până la Mako. Pentru a afla mai multe despre proiect vizitaţi pagina oficială a acestuia aici.

Ecologie

În domeniul ecologiei primăria Periam s-a implicat în fiecare ediţie a acţiunii de igienizare la nivel naţional „Let’s do it Romania!” şi a organizat şi acţiuni independente de igienizare când era cazul. De asemenea a montat în mai multe puncte din comună tomberoane de colectare selectivă. De două ori pe an RoRec în parteneriat cu primăria organizează acţiuni de colectare a deşeurilor electrice şi electronice.

În anul 2013 s-a finalizat al doilea proiect transfrontalier în colaborare cu primăria oraşului Mako (Ungaria). Proiectul „Punte ecologică peste râul Mureş între Mako şi Periam” prin Programul de Cooperare Transfrontaliera UNgaria-România 2007-2013 prin care s-a construit un centru de informare ecologică la Periam Port şi două turnuri pentru observaţie în pădurile din Lunca MUreşului.

Sari la conținut